A citromot megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját, és kifacsarjuk a levét. A meghámozott, kimagozott, felkockázott almát meglocsoljuk citromlével.
Felhabosítsuk a vajat 25 dkg cukorral, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egyenként adjuk a vajas masszához, azután hozzákeverjük a darált mandulát, a ricottát és az almakockákat. Végül három részletben beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Az így kapott tésztát egy 26 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformába simítjuk rászórjuk a durvára vágott diót, majd a 175 fokos sütőben 45 percig sütjük. Azután lefedjük egy darab alufóliával, és további 30-45 percig sütjük. Végül kikapcsoljuk a sütőt, kiékeljük az ajtaját egy fakanállal, és hagyjuk benne kihűlni a süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.