A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amíg habosodni kezd, majd apránként hozzáadjuk az 5 kanál cukrot, és kemény habbá verjük.
A tojások sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, fehéredésig felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az enyhén pirított darált diót, és összekeverjük. Majd veszünk ki a habból és belekeverjük a piskóta alapba, hogy fellazítsuk. Végezetül belekeverjük az egész tojásfehérje habot laza, körkörös mozdulatokkal és kész is a diós piskóta tészta.
A 22 cm tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral. Belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre. Rácson kihűtjük.
Amíg hűl a tortánk elkészítjük a krémet: a gesztenyét rummal ízesítjük, villával összetörjük. A tejszínbe beletesszük a pudingport és együtt felverjük, végezetül összekeverjük a gesztenye masszával.
A kihűlt tortát három lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük sárgabarack dzsemmel, rákenjük a krém felét, majd a következő lapra ismét dzsem, majd krém. A harmadik lappal befedjük és csoki mázzal bevonjuk.
A vajat, a csokit, az olajat vízgőz felett megolvasztjuk és amíg meleg, bevonjuk vele a tortánkat. Dióval és gesztenyekémmel díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük vagy hideg helyen pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.