A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval és 15 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáit egyenként beledolgozzuk, végül 25 dkg darált diót is beleforgatunk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, margarinnal kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a tejet 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal tűzre tesszük, és mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk az előtte 20 dkg dióval elkevert lisztet. Felforraljuk, besűrítjük, majd lehűtjük.
A margarint habosra keverjuk, majd hozzáadjuk a hideg diós krémhez. A tortalapot a kapcsos formában töltjük meg a krémmel. Ha megdermedt, kemény habbá vert tejszínhabbal vonjuk be, és diószemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.