Elkészítés: 1. A szőlőleveleket forrázd le, a vastagabb szárrészt vágd ki.
2. Főzd félkészre a rizst.
3. Keverd össze a tölteléket, add hozzá a rizst is, és jól dolgozd össze.
4. Töltsd meg a szőlőleveleket, ha nem sikerül elég szorosra, cérnával átkötheted.
5. Tedd egy edénybe szorosan egymás mellé a dolmákat, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, szórd meg cukorral, tedd bele az egrest vagy a sóskát/citromot, és lassú tűzön főzd készre.
6. Ha kész, szed ki a dolmákat, a megmaradt főzőlevet habard be a lisztes tejföllel, de ne legyen túl sűrű. Tedd vissza őket, és picit főzd össze. (A habarás el is maradhat.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.