A lángos tésztájához a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vizet és a sót, majd egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát. Letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk, közepébe reszelt sajtot teszünk. Alulról felülre, jobbról balra hajtva becsomagoljuk és 10 percet így állni hagyjuk.
Olajos kézzel lángos formára széthúzogatjuk és felhevített olajban kisütjük. Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. A lángosokat papírtörlőre szedjük. Tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal. Akik szeretik, fokhagymával is megkenhetik.
Megjegyzés
Nagyon finom lángos készült a konyhámban. Kettőnk részére 35 dkg lisztből készítettem, a többi hozzávalót ahhoz igazítottam. Így 6 db szép nagy lángos sült ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.