A tejet nagy lábasba öntjük, hozzáadunk 4 dl vizet, és felforraljuk. Amikor forr, beleszórjuk a kukoricadarát, a cukrot és a leszárazott, megmosott mazsolát. Folyamatos keverés mellett sűrű masszává főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a puha vajat. Lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben néhányszor átkeverjük. Ezután benedvesített kézzel 16 gombócot formázunk belőle.
A diót finomra daráljuk, majd forró, zsiradékmentes serpenyőbe szórjuk. Addig pirítjuk, amíg kiadja az illatát, majd beleforgatjuk a gombócokat.
A tejfölt simára keverjük a mézzel és a vaníliás cukorral. A gombócokra csorgatjuk, vagy melléjük tálaljuk, a tetejüket pedig meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.