A csokit és a vajat enyhe tűzön megolvasztjuk. A tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olvadt csokis masszát.
A liszteket összekeverjük a sütőporral, majd a csokis-tojásos masszához adjuk.
A keveréket kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A szedreket a tetejére potyogtatjuk, és
165 fokon 25-35 perc alatt készre sütjük (attól függ, mekkora tepsibe tesszük, és milyen vastag a tésztája). Tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés
És, hogy ne csak a cukorral kísérletezzünk, kipróbáltam, milyen a csokis süti liszt nélkül. Naaagyon jó!! Szerintem, csak azért kell néha liszteset is csinálni, mert az olcsóbb. Az íze miatt biztos nem!
Receptés fotó: Ráchel és a csokigyár
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.