A megmosott és szárazra törölt padlizsánt sütőben alaposan megsütjük, amíg a héja egészen megpirul. Ezután eltávolítjuk a héját, a húsát kikaparjuk, és összetörjük egy villával.
Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a leturmixolt paprikát. Hozzáadjuk a szezámolajat, az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és az egészet alaposan összekerjük. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Igazi arab finomság. Mi piritóssal és húsokkal is szoktuk enni mártogatósként. Nagyon rá lehet szokni, mert nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.