A padlizsánokat egy rácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütő alsó részébe toljuk (egy tepsit helyezünk alájuk az esetlegesen kicsöpögő lének). 1 órán keresztül sütjük, és félidőben megfordítjuk. (Akkor jó, ha a héja fekete, és belül teljesen puha.) Ezután letakarva 10 percig pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és a húsát durvára vágjuk.
4 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és megpirítjuk rajta a köményt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a padlizsánt. Közepes lángon 3-4 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A padlizsánt a joghurttal és 2 evőkanál olívaolajjal pürésítjük. Megsózzuk, -borsozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Tányérra halmozzuk a pürét, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és meghintjük a zöldfűszerrel. Pirított pitakenyérrel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.