A padlizsánokat egy rácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütő alsó részébe toljuk (egy tepsit helyezünk alájuk az esetlegesen kicsöpögő lének). 1 órán keresztül sütjük, és félidőben megfordítjuk. (Akkor jó, ha a héja fekete, és belül teljesen puha.) Ezután letakarva 10 percig pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és a húsát durvára vágjuk.
4 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és megpirítjuk rajta a köményt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a padlizsánt. Közepes lángon 3-4 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A padlizsánt a joghurttal és 2 evőkanál olívaolajjal pürésítjük. Megsózzuk, -borsozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Tányérra halmozzuk a pürét, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és meghintjük a zöldfűszerrel. Pirított pitakenyérrel kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.