A mézes krémes elkészítéséhez elsőként a cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverjük, gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet.
A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és sütőlemezen, középmeleg sütőben körülbelül 10-15 perc alatt kisütjük.
A krémhez a búzadarából a vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, és hagyjuk kihűlni. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, a rummal ízesítjük (a rum elhagyható), majd hozzátesszük a búzadarás pépet, és jól kikeverjük.
A kihűlt tésztalapokat a következőképpen töltjük meg: az első és a harmadik lapra krémet, a másodikra barackízt kenünk. A tészta tetejét az étolajjal hígított, olvasztott csokoládéval vonjuk be.
A néhány órát pihentetett és lehűtött süteményt tetszés szerinti nagyságú szeletekre vághatjuk fel.
Megjegyzés
A receptet Bodáné Gurdon Ibolya küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.