A cukrot a tojással habosra keverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a puha vajat.
A lisztet és a sütőport összekeverjük és csomómentesre keverjük a tojásos masszával. Hozzáadjuk a narancslevet és a narancs reszelt héját. Ha túl sűrű a massza, tejjel hígíthatunk rajta. Egy krémes, enyhén folyós masszát kell kapnunk.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, vagy szilikonos formába öntjük.
170 fokos sütőbe tesszük és kb. 50-55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Miután kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül a narancsos kuglóf
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.