A vajat kissé megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az édesítőszerrel habosra keverjük. 2,5 dl mandulatejet adunk hozzá, és összekeverjük.
A liszteket egy másik tálban összekeverjük a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tejes keverékhez, és addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Ekkor kétfelé vesszük a masszát. Az egyik felébe keverjük a teáskanál vaníliaaromát, a másikba a kakaóport és a maradék fél dl mandulatejet.
Egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk, majd elkezdjük a rétegezést. Tetszés szerint a vaníliás vagy a csokis masszával kezdjük, és felváltva csorgatjuk bele, körbe-körbe a formába a tésztákat, amíg el nem fogynak.
A kuglófot 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük. Tűpróvával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.
A megsült kuglófot a formában hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Coca-Cola Magyarország / Iklódi Dóra
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.