A formákat vékonyan kikenjük a vajjal. A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport. A banánt villával összetörjük. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az áttört banánt, az olvasztott, de nem forró vajat és a joghurtot. Beleszórjuk a kakaóporos lisztet, és csomómentesre keverjük.
A formákat egy kiskanál segítségével 3/4-ig megtöltjük a tésztával. 170 fokon alul-felül sütéssel 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Néhány percet pihentetjük a formában, majd a rácsra fordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt a porcukorral simára keverjük, majd a kihűlt kuglófok csúcsát megmártjuk benne, és megszórjuk a cukorkákkal.
Megjegyzés
Roppant egyszerű, sokáig puha, gyorsan asztalra varázsolható, gyümölcsös finomság, aminek a tejszínes máz és a szórócukor igazi ünnepi öltözéket biztosít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.