A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport, a sót, a vajat, a tojások sárgáit, illetve a tejfölt jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez való tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük. Belemorzsoljuk a túrót, majd összekeverjük a tejföllel, a mazsolával, és belereszeljük a citrom héját.
A tésztát 1-1,5 centi vastagra kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és 10 percig sütjük.
Kivesszük, majd megkenjük a sárgabarack dzsemmel és a túrós töltelékkel. Visszatesszük a sütőbe, és további 20 percig sütjük. Eközben a tetejéhez való tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a cukrot, a keményítőt és a citromlevet is.
Amikor letelt a 20 perc, megint kivesszük, és rákenjük a túrós rétegre a felvert tojásfehérjét. Ismét visszatesszük a sütőbe és 10 percig sütjük. Kivesszük, majd vizes késsel felszeleteljük.
Megjegyzés
A Rákóczi túrós azért ajánlom mert fantasztikus az ízharmóniája a túró,a barack lekvár a tészta és a tojás hab.Ez egy nagyon régi recept a nagyanyámé volt.De most is meg állja a héjét a gasztronómia vílágában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.