Az epertorta csokis piskótájához a gőz felett összeolvasztjuk a csokit és a vajat (ne legyen túl meleg), és egyneművé keverjük.
Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját és a vajas csokoládét. Beleforgatjuk a kakaóport, a narancshéjat és sütőporral elkevert lisztet is, és összedolgozzuk.
A masszát sütőpapírral kibélelt, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kiszedjük a tortaformából és vízszintesen 3 egyenlő lapra vágjuk.
A pudingport kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, és a kikavart tejes pudinghoz öntjük, majd a lábast visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk. Folkpakkal befedjük, hogy ne bőrösödjön be, és hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd megfelezzük. Egyik felét csillagcsöves habzsákba szedjük, a másik felével fellazítjuk a tejszín ízű pudingot.
Előveszünk egy tortaállványt, rárakjuk az egyik piskótalapot, megkenjük a krém felével, a tetején eloszlatjuk az apró kockára vágott eper felét. Ráhelyezzük a második piskótalapot, jól lenyomkodjuk, majd a maradék krémmel bekenjük, és megszórjuk a maradék eperrel . Végül befedjük a harmadik piskóta lappal a tortát .
A torta tetejét bekenjük tejszínhabbal, az oldalát csillagcsöves habzsákkal kidíszítjük. A megmaradt eperszemeket vékonyan felszeleteljük, és a torta oldalát körberakjuk vele. Közepére nyomunk egy habrózsát, és eperszeletekkel feldíszítjük. Tálalás előtt, kb. két órára a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Itt az eper szezon eleje ezt a tortát a 4 éves Anna unokámnak készítettem .Mert ha jönnek hozzánk mindig azt kérdezi Mama sütöttél eper tortát. ma
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.