Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és pihentetés nélkül egy 30 x 25 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Addig a túrós tölteléket elkészítjük. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk. Az epret megtisztítjuk, és szorosan rákarikázzuk a túrós krém tetejére. (Ha már nem ilyen drága az eper, akkor egész eperszemeket is használhatunk.) Visszatoljuk a sütőbe még további 25-30 percre, amíg a szélén a túró egy kicsit megpirul.
Ekkor a tojásfehérjehabot a hozzávalókkal, géppel jó kemény habbá verjük (enyhén rózsaszín a színe) majd rákenjük egyenletesen az eperszemekre. Megszórjuk zöld pisztáciával, és 150 fokra visszavéve a hőmérsékletet, légkeveréssel (ha van) megszárítjuk a habot a tetején.
Kihűlés után, nedves késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.