A piskótához külön tálba választjuk a tojásokat, majd a sárgájához adunk 8 evőkanál cukrot, 6 evőkanál diót, 1 vaníliás cukrot és 5 evőkanál langyos vizet. Ezeket habosra keverjük. Külön tálba tesszük a lisztet és a sütőport, ezeket elvegyítjük. A fehérjéhez adunk 2 evőkanál cukrot, majd habverővel kemény habbá felverjük. Miután a sárgájából kikevert masszát összekevertük a habbal, kanalanként hozzáadjuk a lisztet is. A végén még lehet egy picit habverővel átdolgozni, hogy homogén legyen a massza.
Vajjal kikent, lisztezett, sütő papírral bélelt tepsibe öntjük a kapott masszát. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, 20 percig sütjük. A sütés első 10 percében a sütőt nem szabad kinyitni, de figyelni kell, nehogy megégjen a tészta.
A krémhez a diót egy kis tejjel felöntjük, tűzhelyen takarékon átmelegítjük. Hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot és a reszelt citromhéjat. Ezeket jól kikeverjük.
A piskótának levágjuk a széleit, majd hosszába ketté vágjuk, ezután keresztbe még félbe vágjuk, így összesen négy lapunk lesz. A lapokat szép sorjában megkenjük a krémmel egymásra rakva.
A legvégén kívülről is véknyan bekenjük és megszórjuk dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.