A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és bő sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval összetörjük, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a burgonya, beleütjük a tojást, hozzáadunk 1 csipet sót és apránként a lisztet, és összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Kinyújtjuk és kockára vágjuk.
A szilvákat késsel hosszában kettévágjuk, de csak annyira, hogy ki tudjuk venni a szilvamagokat. A mag helyére fahéjat és egy kevés cukrot szórunk, majd összecsukjuk, és tészta közepébe tesszük. A tészta négy sarkát összecsípjük, és gombócot formázunk belőle.
Forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük a gombócokat. Akkor van készen, amikor feljönnek a víz teteje. A kifőtt, és lecsepegtetett gombócokat olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk, tálaláskor megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
Ha ősz akkor szilvás gombóc. Nálunk anyukám tudta a legfinomabb gombócot készíteni.Ha fiam náluk nyaralt akkor gombóc gyár működött ,mert annyíra szerette a nagyi gombócát.Igyekszem a nyomdokaiba lépni
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.