A szilvás gombóc elkészítéséhez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Ha megfőtt, összetörjük és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel és a sóval, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és kockákra vágjuk.
A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk. Mindegyik tésztakockára teszünk egy fél szilvát, amit megszórunk fahéjas porcukorral, majd gombóccá formázunk.
Egy lábasban vizet forralunk és beletesszük a szilvás gombócokat, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva is átfőhessen benne.
A zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon, és a szilvás gombócok egyrészét, a felét ebbe forgatjuk. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a darált diót és a szelelt mandulát, és a maradék gombócokat ebbe forgatjuk bele. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos szilvás gombóc, és a Diós-Mandulás bundába forgatott:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.