A burgonyát felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a szilvát kimagozzuk, ha túl nagyok, félbe vágjuk.
Ha a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a zsírt, sózzuk , majd a liszttel együtt gyors mozdulatokkal tésztává dolgozzuk. Nem kell sokáig gyúrni, mert ragacsos lesz, egyre több lisztet fog felvenni és a végén kemény és nehéz lesz a tészta.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A kész tésztát lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, 24 egyforma részre vágjuk.A tészta adagokból egyenként gömböket formázunk, majd a deszkán kerek formára lapogatjuk.Fogunk egy fél- vagy egész szilvát , egy kávéskanálnyi fahéjas porcukrot teszünk a mag helyére, majd szépen bebugyoláljuk a tésztába. Óvatosan, lehetőleg gyors mozdulatokkal dolgozzunk.
Miközben készülnek a gombócok, egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és elkezdjük aranybarnára pirítani a zsemlemorzsát. A kész gombócokat adagonként a forrásban lévő vízbe tesszük és addig főzzük, míg szépen feljönnek a víz tetejére. Várunk még egy picit, majd kiszedjük őket - alaposan lecsepegtetve , egyenesen a pirult zsemlemorzsába.
Jól átforgatjuk, hogy a morzsa mindenhol bevonja szépen a gombócokat.Fahéjas porcukorral hintve azonnal tálaljuk.
Gyorsan elkészítettem a gombócokat , a szilva közepébe én 2 kiskanál fahéjas porcukrot tettem , így még finomabb lett. Nagyon jó ez a recept . 24 db szilvás gombóchoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.