Elkészítés: Az aprószemű feketelencse egyik nagy előnye, többi rokonához képest, hogy nem kell beáztatni, és főzési ideje sem túl hosszadalmas. Lobogó sós vízben főzzük, kb. 20 perc alatt puhára. Ezalatt a megtisztított zellert, répát és almát apróra kockázzuk, a gránátalmát megtisztítjuk, kiszedjük a szemeket, a chilipaprikából eltávolítjuk a magjait és felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Ha megfőtt a lencsénk, leszűrjük.
Kevés olajat hevítünk, ezen a felkockázott répát, zellerszárat éschilit, picit megpároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a fűszereket és az ecetet, összeforgatjuk, levesszük a tűzről. Összeforgatjuk a gyümölcsökkel és a petrezselyemmel. készítünk. A lencsét az aprított zöldségekkel, gyümölcsökkel és petrezselyemmel összeforgatjuk.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, és egy serpenyőben olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, majd forró sütőben 10-15 perc alatt belüll is átsütjük.
Vékony szeletekre vágjuk, és a lencsesalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.