Elkészítés: A rizst puhára főzöm sós vízbe, majd mikor kész, félrerakom. Közben a zöldpaprikát megmosom, lecsöpögtetem, és a csumája kivételével szeletekre vágom. A paradicsomot felkarikázom, a hagymát is karikázom. A füstölt szalonnát apróra vagdosom, zsírját kiolvasztom, és megfonnyasztom rajta a vöröshagymát. Ráteszem a paprikát, megsózom, és fedő alatt üvegesre párolom. A végén belekeverem a piros fűszerpaprikát és a fokhagymát. A tejfölt összekeverem borssal és sóval.
Egy tepsit előkészítek, a rizst, a kolbászt és a lecsót összekeverem. Az egészet egy lapos tepsibe terítem, rákarikázom a paradicsomot, és lelocsolom a tejföllel.
Alufóliával befedve, előmelegített forró sütőbe teszem. Közepes lángon 20 percig párolom. Addigra a rizs a lecsó levét felszívja. Villával óvatosan összekeverem. És tálalom.
Jó étvágyat!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.