A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Két tepsit leterítünk sütőpapírral. A földimogyoró felét durvára aprítjuk.
A puha vajat krémesre keverjük a xilittel, és beledolgozzuk a mogyoróvajat, majd a tojást. A liszteket elvegyítjük a fahéjjal és a sütőporral. A keveréket a vajas krémhez adjuk és simára dolgozzuk. Végül a masszába forgatjuk az aprított földimogyorót.
A tésztát cipóvá formázzuk, hajdinaliszttel megszórjuk, és két réteg sütőpapír között vékonyra hengereljük. A felső papír lehúzása után a lapokból pogácsaszaggatóval vagy pohár szájával korongokat vágunk ki, és a tepsikbe rakjuk.
A maradék földimogyorót szemenként kézzel kettéválasztjuk, és finoman a korongokra nyomkodjuk. Végül a tallérokat az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük tepsinként 12-15 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.