A konyhakész tyúkot feldaraboljuk és legalább 2 órán át pácoljuk hűtőben. A pácléhez félbevágjuk a csilit, kicsumázzuk és kimagozzuk, majd felaprírtjuk. Összekeverjük a fahéjjal, a korianderrel, köménnyel és a pirospaprikával. A meghámozott fokhagymát és gyömbért finomra aprítjuk, összekeverjük a 0,5 dl olajjal, és a húst ebben pácoljuk, többször megforgatva.
A pácléből kivéve 0,5 dl olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és tovább pirítjuk a hússal együtt.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és a durvára vágott hámozott paradicsomot. Felöntjük az 5 dl meleg vízben elkevert mogyoróvajjal, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzzük, vagy amíg a hús megpuhul. Végül belekeverjük a csíkokra vágott spenótot, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Megjegyzés
Nagyon ízletes, különleges ez a nyugat-afrikai húsos-zöldséges egytálétel. Gazdaságosabb, ha először levest főzünk a tyúkból. A pácolási idő 15-30 perc. Ebben az esetben a hús íze változik, de így is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.