A pestós tésztasaláta sült sütőtökkel elkészítéséhez a pennét lobogó, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Egy sütőpapírral leterített sütőlemezen szétterítjük a megtisztított, felkockázott sütőtököt, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük.
Késes aprítóba tesszük a bazsalikomot, a lereszelt parmezánt, a mogyorót, továbbá egy kevés sót, és összetörjük. Közben apránként hozzáöntünk annyi olívaolajat, hogy krémes állagú pestót kapjunk. Végül összeforgatjuk a tésztával és a sütőtökkockákkal. Egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.