A kristálycukrot és a vaníliás cukrot beletesszük a keverőtálba, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük (kb. 6-8 percig kell keverni).
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd keverőkanállal, óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott, majd visszahűtött vajat, és szintén óvatosan összekeverjük.
Egy másik tálba átöntjük a massza kb. 1/3 részét, majd hozzászitáljuk a kakaóport, és összeforgatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk a fehér tésztát, majd megszórjuk áfonyával, végül pedig rácsorgatjuk a kakaós tésztát.
160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt kiemeljük ki, áttesszük egy rácsra, és teljesen kihűtjük, majd átfordítjuk egy tálcára úgy, hogy a kakaós-áfonyás rész kerüljön felülre.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rákenjük a teljesen kihűlt süteményre. Ezután ízlés szerint rácsorgatjuk az olvasztott, de már visszahűlt csokoládét, majd behelyezzük a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyebben tudjuk majd felszeletelni.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. A tésztája nagyon finom szaftos, melyet ízlés szerint más gyümölccsel is megszórhatunk sütés előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.