A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a tejfölt, a csipet sót. Összedolgozzuk a tésztát, miközben fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott, langyos margarint. Jól kidolgozzuk, addig amíg el nem válik a táltól és a kezünktől. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, újra összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és megtöltjük szilvalekvárral.Feltekerjük, olajjal kikent tepsibe rakjuk, újrakelesztjük, 20 percig, majd megkenjük a felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Egy finom házi szilvalekváros bukta egy remek reggeli, gyerekeknek,és felnötteknek is.Természetesen én saját főzésű suilvalekvárral készítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.