A tésztához összekeverjük az elmorzsolt élesztőt 1 teáskanál cukorral, 1 evőkanál liszttel és 2 evőkanál langyos tejjel, majd a keveréket felfuttatjuk. Tálba tesszük a megmaradt lisztet, cukrot és 1 csipet sót. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a felfuttatott, élesztős keveréket és a megmaradt tejet. Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 15 egyenlő részre osztjuk. Mindet kissé kilapítjuk, majd a tésztakörökön elosztjuk a szilvalekvárt. Végül a töltelékre hajtjuk a tésztaszéleket.
A töltött buktákat kivajazott tepsibe tesszük, majd kevés olvasztott vajjal átkenjük mindet. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.