A tészta hozzávalóit kenyérsütő üstjébe öntjük, majd dagasztó programon megdagasztjuk. Ezután áttesszük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát).
A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd felvágjuk 7x7 cm-es kockákra (15-16 db lesz). Ezután minden tésztakocka közepére 1-1 kanál lekvárt tegyünk, majd a két szélét behajtva gombócokat formázunk belőle.
A megformázott gombócokat először olvasztott vajba forgatjuk, majd meghemeprgetjük a darált dióba.
Az elkészült gombócokat ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, majd konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten még 15-20 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 percig (légkeverésnél 150 fokon, 25 percig) sütjük. A sütési idő felénél letakarjuk egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral megszórjuk a buktagombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.