A lazacot, az uborkát, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.
A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát és a kaprot. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze (a sózással óvatosan bánjunk, mert a füstölt lazac sós). Végül óvatosan keverjük hozzá az apróra vágott füstölt lazacot is.
A vizet és a bort melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
Ezután öntsük hozzá a lazacos-krémes masszához, és óvatosan keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén óvatosan keverjük hozzá a lazacos-krémes masszához.
A szilikonos muffinforma belsejét alaposan spricceljük meg olívaolajjal, majd kanalazzuk bele az elkészült lazackrémet (ha nem szilikonos formát használunk akkor először béleljük folpack fóliával, majd utána spricceljük meg az olívaolajjal).
Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.
Ameddig a lazackrém a hűtőben várakozik, addig készítsünk el hozzá a pirított kiflikarikát.
Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk rá egy tálcára a muffin formát. Ezután szintén óvatosan emeljük le a formát a lazackrémről.
Tálaláskor helyezzük tányérra a lazackrémet, majd a pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.