A skandináv párolt lazachoz egy tálba tesszük a cukrot (lehet barna cukor is) és hozzákeverjük a fűszereket: a sót, a frissen őrölt színes borsot, az édesköményt (vagy ánizsmagot), az összetört mustármagot és a borókabogyót. Hozzáadjuk a citromok héját, a lime-ok héját és az apróra vágott kaprot.
Egy tepisbe beleszórjuk a fűszerkeverék felét, meglocsoljuk a lime levével és egy kevés ginnel (vagy vodkával).
A lazac zsírosabb részeit eltávolítjuk és a szálkáktól is megszabadítjuk.
A filét ráhelyezzük a fűszeres pácra, megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk a lime levével, és az alkohollal.
Légmentesen letakarjuk folpakkal (akár úgy, hogy a tepsit vagy a tálat is körbetekerjük). Két napra hűtőszekrénybe tesszük.
Az elkészült lazacot kicsomagoljuk, a fűszereket nedves törlőruhával eltávolítjuk. A lazacot vékony szeletekre vágva tálaljuk. Ha marad belőle, egy hétig a hűtőben tárolható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.