A kenyeret szeleteljük, a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük őket 5 ek. olívaolajjal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és ropogósra sütjük a kenyereket.
A fokhagymát megpucoljuk és felezzük, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk.
A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét.
Meglocsoljuk a 3 tk olívaolajjal, sózzuk és borssozzuj, majd egy csipet cukorral ízesítjük.
Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ EREDETI OLASZ BRUSCETTA:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.