A bruchetta elkészítéséhez megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket. A bagettet felszeleteljük. Felforrósítjük egy serpenyőben az olívaolaj kb. felét, és körbepirítunk rajta 2 db fokhagymagerezdet. Hagyjuk kihűlni, majd bedörzsöljük velük a bagettszeleteket.
Nagyon finomra aprítjuk a maradék fokhagymát és a megtisztított salottát. A megmosott paradicsomot (piros és sárga vegyesen) apróra kockázzuk, majd kis lyukú szűrőben hagyjuk csepegni 10-15 percig. Ezután összekeverjük a kétféle hagymával és a megmaradt olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A leöblített bazsalikomlevelek kb. egyharmadát félretesszük a tálaláshoz, a többit felaprítjuk, és a paradicsomos-hagymás elegyhez forgatjuk.
A zöldséges keveréket a bagettszeletekre halmozzuk, majd a megmaradt bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.