A füstölt lazacszeleteket kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk, kivájjuk a magházat, majd kisebb kockákra felvágjuk. A felkockázott almához hozzáadjuk a feldarabolt füstölt lazacot, majd ráfacsarjuk a citromlevet, és félretesszük.
A mascarponét simára keverjük egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és az előzőleg apróra vágott kaporral. (a sózással óvatosan bánjunk, és vegyük figyelembe hogy a lazac is sós) Ezután hozzáadjuk a lazacos-almás keveréket, óvatosan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben előkészítjük a zsemlét, vagy a szendvicskenyeret. Én a zsemlét kétfelé vágtam, majd szendvicssütőben szép világos színűre, és ropogósra sütöttem mindkét oldalát. Ezután még forrón, kiszúrtam egy kisebb pogácsaszaggatóval, hogy szép formás legyen. (Amennyiben szendvicskenyeret használunk, szép formásra vágjuk, és ízlés szerint azt is megpiríthatjuk....) A füstölt lazacos mascarponekrémet kivesszük a hűtőből, majd rákanalazzuk az előzőleg megpirított zsemlekarikákra, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.