A házi bucihozaz összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk (dagasztókaros robotgéppel praktikus). Ha már szép ruganyos a tésztánk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Amint megkelt, 8 egyenlő részre vágjuk, és szép kerek bucikat formázunk lisztezett felületen belőlük. Ismét letakarjuk, és 25 percig kelesztjük.
Kelesztés után tetejüket megszórjuk szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amíg a bucik sülnek elkészíthetjük a szószt és a húsgombócokat.
A szószhoz minden hozzávalót egy kisméretű forraló lábasba teszünk és közepes lángon összeforraljuk.
A húsgombócokhoz a darált pulykahúst összegyúrjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával, majd a füstölt sajtból kis méretű 1x1 cm-es kockákat vágunk, és úgy gyúrunk diónyi golyókat a húsból, hogy a közepükre nyomunk egy kocka sajtot – így az kellemesen bele fog olvadni.
A húsgolyókat kevés felhevített olajban aranybarnára sütjük.
A megsült házi bucikat félbe vágjuk, megkenjük a paradicsomos szósszal és megtöltjük a húsgolyókkal. További reszelt füstöltsajttal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.