A köménymagot pár pillanat alatt megpörköljük, majd egy mozsárba öntjük, és alaposan összetörjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd kihűtjük teljesen.
A darált húshoz hozzáadjuk az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a pörkölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát, a worcestershire szószt, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, és pár kanál zsemlemorzsát, majd alaposan összegyúrjuk, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk. (Egy kevéske felvert tojást tegyünk félre a tészta lekenéséhez!)
A masszából, nedves kézzel, formázzunk a kisebb golyókat. Az előnyújtott leveles tésztát kicsomagoljuk, majd függőlegesen felcsíkozzuk. Ezután a tésztacsíkot és a húsgolyókat váltakozva feltűzzük egy hurkapálcikára, majd a tésztát lekenjük a félretett tojással.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a nyársakat, egymástól kicsit távolabb. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.