A bazsalikomhoz hozzáadjuk a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítjük. (Ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat.)
A leveles tésztát kitekerjük a papírral együtt, majd ízlés szerint felvágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a feldarabolt tésztát.
A szélektől kb. 1 cm-es csíkot elhagyva, rákanalazzuk a diós pesztót, ráhelyezzük a felkarikázott paradicsomot.
A tojássárgához hozzáadjuk a tejet, villával felverjük, majd lekenjük vele a szabadon hagyott tésztaszéleket. Ízlés szerint megszórjuk reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg friss bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.