A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újonnan megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval. 200 fokra melegítjük a sütőt és kb. 15 percre betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótát elkészítjük.
Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük (kb.8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. A meggyes-diós rész kerül felülre. A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. 1-2 órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.