A töltelékhez a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a 2 ek olajon megdinszelt vöröshagymát és gombát, az apróra vágott petrezselymet és a többi fűszert. A zöldségeket lereszeljük durva reszelőn, és az egészet összekeverjük.
A combok bőrét kezünkkel fellazítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, a forgótól az alsócombba egy fél fokhagymát nyomunk sós ujjunkkal. Végül a bőr alá betöltjük a tölteléket.
A tetejét megszórjuk majorannával és olajjal meglocsoljuk mindegyik combot. Aláöntjük a bort, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt megsütjük. Letakarni nem kell, néha meglocsolgatjuk a keletkezett szaftjával. Tetszés szerinti körettel és finom savanyúval tálaljuk.
A fűszereket bátran használjuk, és igyekezzünk jó minőségű combokat beszerezni!
A pecsenye levét nem szoktam felhasználni, de ez egyéni...
Nem baj ha marad másnapra, összeérnek az ízek, és hidegen is finom, de mikróban is melegíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.