Elkészítés: A tésztához egy tálban dolgozzuk össze a lisztet, a kakaópor, a cukrot és a vajat. Morzsalékos tésztát kell kapnunk először, ehhez adjuk a tojások sárgáját és a vanília-kivonatot, dolgozzuk alaposan össze, majd fóliába csomagolva 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztával kibélelt tortaformát ebben a formájában tegyük a fagyasztóba 20 percre, közben a sütőt 190 fokra melegítsük elő. 18-20 perc alatt süssük készre a tésztát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ekkor keverjük hozzá az előzetesen áttört gesztenyepürét. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a gesztenyés-csokoládés krémhez. Egy spatulával egyengessük el a kész krémet a kihűlt tésztán, és kb. 3 órára tegyük hűtőbe, hogy kidermedjen.
A törökmézhez a mézet és a cukrot olvasszuk össze egy serpenyőben, hagyjuk bugyogni 3-5 percig, amíg szép aranyszínű lesz, a tűzről levéve keverjük hozzá a szódabikarbónát – vigyázzunk, a kémiai folyamat másodpercek alatt végbemegy, és hamar felhabosodik – ezért készítsünk elő egy kiolajozott tálcát, amire rögtön kiönthetjük a habos törökmézet. Pár perc alatt ki is dermed, és össze tudjuk törni, ezzel díszítsük a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.