Elkészítés: Az átszitált lisztben elmorzsolom a vajat, hozzáadom a cukrot, a tojás sárgáját, a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, sót. Könnyű tésztát gyúrok, fóliában 1 órát a hűtőben pihentetem.
A gesztenyemasszát összetöröm, elkeverem kevés tejszínnel, rummal, vaníliás cukorral.
A tésztát 4 egyenlő részre osztom, egyenként vékony lapokat nyújtok belőle, melyet 8 cikkre átlósan elvágok. A masszával megtöltöm, feltekerem, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakosgatom, és 20 percig pihentetem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, közben 1 tojás sárgájához kevés fehérjét keverek, a kifliket megkenegetem, majd a sütőbe tolom, és kb. 25-30 perc alatt pirosra sütöm, porcukorral megszitálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.