A megtisztított, cikkekre vágott édesburgonyát főzzük puhára sós vízben. Azután szűrjük le, hagyjuk kissé hűlni, majd burgonyanyomóval törjük át. Adjuk hozzá a meglangyosított tejet és a megolvasztott vajat. Végül ízesítsük egy kevés sóval és a borssal.
A megtisztított pulykamellet kissé klopfoljuk ki, és tegyük az olajjal megkent alufóliadarabra. Osszuk el rajta az aszalt szilvát, valamint a gesztenyét, és szórjuk meg egy kevés sóval. Tekerjük fel a húst az alufólia segítségével, a végeket szorosan kössük meg, rakjuk tepsibe, és süssük készre 160 fokon 30-35 perc alatt.
Tálaláskor távolítsuk el a roládról az alufóliát, vágjuk fel szeletekre, és rendezzük el azokat a mélytányérokba halmozott édesburgonyakrémen. Egy kevés gesztenyével díszítve tálaljuk.
Fotó és food styling: Csigó Zita
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.