Ha füstölt csülköt használunk, akkor előző este beáztatjuk, másnap pedig leöntjük róla az áztatóvizet.
A nyers vagy áztatott füstölt csülköt nagy fazékba rakjuk. Annyi vizet eresztünk rá, hogy épp ellepje, és kis lángon főzzük, míg meg nem puhul. A nyers csülök (1 kg alatti, lehet füstölt is) főzőlevébe sót teszünk, a füstöltébe valószínűleg nem kell, elég sós magától is. A húst hagyjuk a levében langyosra hűlni. Kivesszük, kihúzzuk a csontot, a csülköt nagyobb kockákra vágjuk. A hideg főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és megfőzzük benne a babot.
Közben a felkockázott füstölt szalonnán világosra pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rákanalazzuk a paradicsompürét, ismét pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, azonnal rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, valamint a szükség szerint átmosott, átvágott savanyú káposztát, s puhára pároljuk.
Ha szükséges, akkor a csülök, illetve a bab főzővizéből öntünk alá egy keveset. Végül hozzáforgatjuk a puha babot és a kockára vágott húst. Friss kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.