Elkészítés: A raguhoz a hagymákat felaprítom és olajon megpárolom, majd hozzáadom a kockákra vágott csirkemellet, és kb. 25-30 percig párolom. Közben a gombát és a répákat is felaprítom, majd a raguhoz adom. Tovább párolom még kb. 15 percig, és megsózom. Ha már megpuhult a hús és a zöldségek is, akkor a zabliszttel és a joghurttal habarást készítek, kicsit felengedem vízzel, és hozzáöntöm. Kicsit hígabb legyen, mint egy főzelék. Hozzáadom az aprított petrezselymet és a többi fűszert is, megkóstolom, ha kell, utána fűszerezem, és még kb. 2-3 percig lassú tűzön összefőzöm, majd félreteszem.
A gombócokhoz a hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom lassú tűzön, majd hozzáadom a zabpelyhet, és kb. 1 percig folytonos kevergetés mellett megpirítom. Utána leveszem a tűzről, még forrón ráöntöm a tejet, hozzáadom a sót és aprított bazsalikomot. Hagyom min. 15 percet állni, hogy a pehely magába szívja a tejet.
Közben vizet forralok, ha felforrt, úgy formázok kis gombócokat, hogy zablisztet adok a keverékhez. Nekem 2 evőkanál bőven elég volt ahhoz, hogy jó kemény gombócok legyenek. Forrásban lévő vízbe dobom, és kb. 2 percig főzöm, majd leszűröm.
Igazán nagyon ízletes étel, akár vendégvárónak is kitűnő. Jó étvágyat!
A recept minden szakaszban úgy fogyasztható, hogy akik az első szakaszban járnak, azok hagyják ki belőle a répát, viszont akik a harmadik szakaszban vannak, ők bátran sűríthetik tejszínnel is, garantáltan nem fogja elrontani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.