Elkészítés: A húst bekenem mustárral, sózom, borsozom, megszórom az aprított fokhagymával, locsolok rá olívaolajat, és beteszem a hűtőbe 1 napra.
Másnap egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítom, a felszeletelt újhagymát megdinsztelem, ráteszem a húsokat, és mindkét oldalán megsütöm, majd öntök rá kevés vizetm és lefedve párolom. Végül ráteszem a gombaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá vörösbort és főzőtejszínt.
Hozzálátok a szószok elkészítéséhez: a zöldségeket feldarabolom, s 3 dl vízben a fűszerekkel megfőzöm, majd hozzáöntök egy kevés citromlevet. Serpenyőben kevés cukrot karamelizálok, beleteszem a zöldségeket, egy kevés liszt hozzáadásával pár percig főzöm. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixolom.
A tököt kockára vágom, olajjal meglocsolom, a sütőben megsütöm. Majd kevés vízbe teszem, fűszerezem, adok hozzá főzőtejszínt és tökmagolajat, összeforralom, botmixerrel pürésítem.
A megpucolt krumplit sós vízben megfőzöm, összetöröm, vajjal és aprított fokhagymával kikeverem.
A párolt gombás húst a kétféle pürével és a vadas mártással tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.