Először, míg a többi hozzávalót elkészítjük, a mazsolát áztassuk be egy kevés édes likőrborba.
A mandulát száraz, tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk, kiöntjük egy tálkába, majd ugyanabban a serpenyőben a szezámmaggal is így teszünk.
A grapefruitot meghámozzuk, gerezdenként eltávolítjuk az összes hártyát róla.
A jégsalátát leöblítjük, leszárítjuk, majd egy-egy szebb, öblösebb levelet előkészítünk a tányérokra.
A mentaágakat leöblítjük, majd lecsepegtetjük, leveleire szedjük.
A saláta szívét félbe, majd vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát vastagabbra szeleteljük, majd negyedeljük.
A salátához egy edényben összeforgatjuk a csíkokra vágott jégsalátát, a grapefruit darabokat, az uborkát, a lecsepegtetett mazsolát és a mentaleveleket, majd az előkészített tányéron levő salátakehelybe szedjük. A tetejét megszórjuk pirított szezámmaggal és mandulaszeletekkel.
A lime-ot és citromot alaposan megmossuk és mindkettőből egy-két vékony szeletet vágunk, amiből szintén tehetünk néhányat a salátához és a díszítéshez. A maradékok levét ráfacsarjuk a salátákra.
Mindkét salátát meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal és citrusos-balzsamecet szósszal. Közben a grillt/serpenyőt jól felforrósítjuk.
A sajtot kivéve a csomagolásból papírtörlővel szárazra töröljük és centi vastag szeletekre vágjuk.
A forró grillen/serpenyőben mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megsütjük és az előkészített salátakelyhek mellé tálaljuk. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
Megjegyzés
Ez az étel egy igazi, színes ízáradat. A téli szürkeségbe varázsolhatjuk vele a napfényt, ami jókedvre derít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.