A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd átmossuk és újra leszűrjük.
Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét.
A vizet felforraljuk, és a kész darára öntjük (óvatosan mert felcsap a gőz). Fedőt teszünk rá, és állni hagyjuk, míg a dara megszívja magát és megpuhul.
Ezután összekeverjük a tésztával, és baracklekvárral meglocsolva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.