Elkészítés: A fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle. Amíg a szirup fő és hűl, addig letakarva hideg helyre tesszük.
A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk, a narancsvirágvizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hűtjük, majd tálba szűrjük.
Amíg a szirup hűl, bő, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült, picit megrántjuk a serpenyőt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg őket. Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.
Szalvétára szedjük, a felesleges olajat felitatjuk, majd beleszórjuk a szirupos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fűszeres nedűvel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.