A puha vajat habosra keverjük a barna cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatunk 15 dkg, szódabikarbónával, gyömbérrel és sóval elkevert mandulalisztet.
A tésztát egy 18 cm-es, kivajazott, a maradék mandulaliszttel megszórt, kapcsos tortaformába öntjük. A tetejét kirakjuk a félbevágott szilvával, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Mielőtt kivennénk a formából pihentetjük legalább 15 percet.
Megjegyzés
Ha a lisztet átszitálod, még könnyebb lesz a tészta állaga.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.