Elkészítés: A húst befűszerezzük a fellazított bőr alatt, a melle húsát be is hasítjuk, és ott is fűszerezzük. A savanyú káposztát betöltjük a bőr alá, a mellén a behasított részekbe is.
Tűzálló tálba helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, a káposzta levéből ráöntünk fél decilitert. Minimum 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Ezután alufóliával lefedve közepes tűzön sütjük.
A sztrapacskához a burgonyákat nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, egy csipetnyi sót, és összedolgozzuk, hogy nokedliszaggatón lehessen a forró vízbe szaggatni.
Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és meglocsoljuk olvasztott mangalicazsírral, és összeforgatjuk az apróra vágott savanyú káposztával.
A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk, habzásig hevítjük, megpirítjuk benne a lisztet, forró tejjel felengedjük, belekeverjük a reszelt sajtot és a tejszínt, sóval, borssal, szerencsendióval ízesítjük.
A gyöngytyúkot a káposztás sztrapacskával és a sajtmártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.